Samen eigenaar van een hond….

Wellicht heeft u nooit eerder van de term “co-owner” gehoord, maar dit betekent letterlijk vertaald: “mede-eigenaar”.

Waarom wij graag met fijne co-owners in zee gaan ?
Alle honden leven bij ons in huis en samen op de bank. We willen graag onze Aeldebharan lijn in stand houden. Momenteel willen we niet meer honden vast in huis hebben. Vol is vol tenslotte. Regelmatig komt er ook een van onze nakomelingen op bezoek en daar willen we ruimte voor houden in ons gezin en huis. We zijn trots op onze bloedlijn. Gezonde honden met een fantastisch karakter. Daardoor leeft elke co-owner hond gewoon als huishond in een gezin. Geen grote groepen bij elkaar en de daarbij behorende kennelhuisvesting. Daar doen wij niet aan. Onze honden zijn een speelkameraadje en volwaardig lid van een gezin. Wil je ons helpen in de instandhouding van onze lijn, kun je als het klikt, co-owner worden. Het liefst natuurlijk in de buurt van Tolkamer. Interesse ? Neem contact op met Jacqueline. Je moet een co-owner hondje gewoon beschouwen als je eigen hond. Het enige verschil is dat zij een aantal shows loopt en eventueel gedekt wordt.

Hoe gaat dat dan in de praktijk ? 
Wanneer een hondje geschikt lijkt, gaan wij op zoek naar een liefdevol en geschikt gastgezin om het hondje daar te plaatsen. Of het hondje inderdaad geschikt is, gaat pas blijken als deze opgroeit. We hanteren uiteraard de richtlijnen van de Raad van Beheer. Ook gaan we met het hondje naar een of meerdere hondententoonstellingen.

Als een co-owner teefje uitgegroeid en volwassen is, komt ze na ca. 8 dagen loopsheid bij ons voor de dekking. Eerder hebben we haar natuurlijk al regelmatig gezien. Na de dekking blijft ze ca. 3 weken bij ons, totdat de zwangerschap bevestigd is door de dierenarts. Daarna komt zij ruim een week voor de uitgerekende datum bij ons waar de kraamkamer ingericht is. Alle benodigdheden voor de bevalling staan dan klaar. 
Omdat de hondjes ons goed kennen uit de puppentijd en we hun regelmatig hebben gezien, voelt ook de aanstaande mama zich heel snel weer thuis op de plek waar ze zelf geboren is. Ze is dan deel van ons roedel. Na de bevalling blijven moeder en haar pupjes  8 weken bij elkaar tot de kleintjes groot genoeg zijn om naar hun nieuwe baasjes te gaan. Ook mama gaat dan weer terug naar haar eigen baasjes. We hanteren een andere aanschafprijs voor de pup bij een co-owner.  Natuurlijk zijn jullie ten alle tijde welkom om mama en haar kindjes te knuffelen. De bijzondere kosten die gepaard gaan met  een hondje waar mee gefokt wordt, zoals bijv. (medische) keuringen, dek-kosten, raad van beheer zijn voor de fokker. De kosten die gemaakt worden als huishond, zijn voor de co-owner. Dit staat uiteraard in een co-owner contract.  Als co-owner ben je dus (als je dat wilt) nauw betrokken bij het wonder van zwangerschap, bevalling en puppies vanaf de geboorte tot aan 8 weken zonder daarvoor de verantwoording te hoeven nemen. Steeds samen in goed overleg met elkaar. Verder moet je je hond wel als je eigen hond beschouwen. En dat is het meest belangrijke van alles. Het is jouw maatje.

Co-owners