De Stafford


De Stafford

Interressante links

Sennyards

Marjon en Gerard Branten hebben onze Maddy (Sennyards Marvelous Madyson) gefokt. Prima kennel en ook een vakantieadres voor uw staffy.

Staffordshire Bull Terrier Club Nederland

De SBTCN is de club voor de Staffordshire Bull Terriers liefhebbers. Naast uitgebreide informatie over het ras, vindt u hier ook informatie over welke (Aspirant) clubfokkers pups hebben of op korte termijn verwachten. 

Stafford training

De hondenschool van Sonja en Kees Houwaart. Speciale school voor Staffordshire Bullterriers. Ook voor American. Samen hebben ze ook de kennel Jecanibo's

Staffordshire Bull Terrier Info

Informatieve website over staffy's:
Kenmerken, rasstandaard, aanschaf, verzorging en medisch.

En wat betekent nu L2-HGA/HC vrij ???
Dat staat uitgebreid beschreven op het medische gedeelte.

Huisdierenverzekering

Huisdieren zijn vaak echte maatjes. Ze zijn er altijd en zorgen voor gezelligheid. Natuurlijk wilt u zo goed mogelijk voor uw hond of kat zorgen.

Tjah... en mocht er dan toch een ongelukje gebeuren:

De OHRA Huisdierenverzekering is een voordelige en complete verzekering.

De Stafford

Ondanks zijn stoere uiterlijk en zijn ruige verleden is de Staff zeker geen oncontroleerbare woesteling die er op uit is onschuldige mensjes op te eten. Integendeel zelfs: voor mensen is het een enorm vriendelijke en aanhankelijke hond, je zou hem zelfs een beetje een allemansvriend kunnen noemen. Het is geen blaffer, hoewel hij alles goed in de gaten houdt en zeker zijn stem zal laten horen als hij onraad vermoedt.

De Staffordshire Bull Terrier is erg gehecht aan zijn gezin en daarom niet geschikt om in een kennel gehouden te worden. Hij voelt zich stukken prettiger als hij gewoon onderdeel uitmaakt van het gezin en zich lekker kan opkrullen op de voeten, of liever nog de schoot, van zijn baas. Voor de kinderen is hij in de meeste gevallen een uiterst betrouwbare speelmakker. Hij kan wel tegen een stootje, dus als onhandige kinderhandjes eens verkeerd terechtkomen, zal hij er geen punt van maken. Wel kan hij voor het jongste grut wel eens wat te omstuimig blijken, en net als bij iedere andere hond dient er natuurlijk altijd volwassen toezicht te zijn.

Op vakantie

Vakantiehuisje Les Plessis Grimauds in Frankrijk vlakbij Nantes, Pornic, Loire, prachtige kust en waar staffy's zeer welkom zijn

Geweldig huisje, portiers woning van een afgeschermd landgoed, gerenoveerd in 2015, eigen afgesloten tuin op het landgoed, prima bedden, keuken en interieur, free wifi (zelf netflix meenemen en bijv. een chromecast), prima uitlaat en wandel mogelijkheden, goede prijs, prachtig uitzicht, zwembad, etcetera. Hele fijne verhuurders met als welkom een fles eigen appelsap en warme cake. Bezoek ook Nantes met het geweldige Ile des Machines. Fantastisch en nee... Geen aandelen helaas.

Appartement Zell am See waar ook 3 honden welkom zijn

Prima appartement, top uitlaat mogelijkheden, goede prijs, prachtig uitzicht, und so weiter. Wij hadden appartement no. 3 op de eerste etage. Ruim balkon, 2 slaapkamers, aparte douche en keuken. Even googelen op Appartement Birkhöfl, Zell am see

Gezellig motor hotel waar ook 3 staffy's welkom zijn

Dolomitien hotel Lory in Molveno, Italie. Fijn hotel, geweldig eten, honden waren zeer welkom. En natuurlijk een prachtige omgeving.

Heerlijk vakantiehuisje met omsloten tuin net onder Praag

Zoek even op Lipence u Prahy op bijvoorbeeld dogsincluded.nl
Geweldig huisje en dichtbij treinstation. Fietsen erbij. 20 minuten naar Praag centrum.
Helaas in 2019 niet meer in de verhuur. Maar dogsincluded kan je prima helpen in de omgeving.

Op een rijtje

Land van herkomst Groot-Brittannië
Vroegere taak vechthond, rattenvanger, waakhond
FCI-rasgroep groep 3 (Terriers)
Gemiddelde leeftijd 12 jaar
Schofthoogte 35,6 tot 40,6 centimeter
Voorkomende ziekten L2-HGA (aandoening van het zenuwstelsel), oogafwijkingen, heupdysplasie, OCD (aandoening van het ellebooggewricht), patellaluxatie (loszittende knieschijf)
Gebruiksmogelijkheden gedrag & gehoorzaamheid, shows, kunstjes en trucjes, beste vriend
Waaks goed
Omgang kinderen goed
Omgang honden matig
Vachtverzorging weinig
Bewegingsbehoefte hoog