Tsjechische avonturen van Marvelous Madyson met Sikaistaff Dark Lord Merlin.


Eind februari 2016 is onze Madyson met haar gezin, privechauffeur en verzorger vertrokken naar Tsjechie. De verzorger had voor haar een mooi vakantieverblijf ca. 20 km onder Praag geboekt. Verzorgster Jacqueline had via www.dogsincluded.nl er voor gezorgd dat ook de aanhang er terecht kon.Een prachtig huisje aan de rivier Beroun. Het zou een reis worden van ca. 9 uur; Lekker uit rusten in de limousine en op naar Lipence. Voornamelijk door Duitsland rijden en dan moet je wel wat voorzorgsmaatregelen nemen. Alle dames zaten in een bench in het voertuig. Als je dat niet kunt of wilt moeten ze aangelijnd in de auto zitten. En in Duitsland moeten de dames ook een muilkorfje om. Daar werd op de parkeerplaatsen niet echt op gelet gelukkig.
De auto was gelukkig groot genoeg. En flink proppen met dekens en kleding helpt om alles mee te krijgen. Onderweg nog geknuffeld met een Oostenrijkse grunge rock band die ook even op de parkeerplaats aan het uitrusten waren. Ze werden grondig onderzocht door duitse politie in burger. Dat waren ze wel gewend. Nadat de rechercheurs klaar waren met de band mochten ze op audiëntie bij madyson en haar dochters komen. Er werd flink geknuffeld. De politie vond het heerlijke honden. Tsjah. Zo kan het ook.
Op de eindbestemming aangekomen werden we snel rondgeleid door de eigenaar en daarna werd er wat te eten klaar gemaakt. 's-avonds de houtkachel aan en allemaal vroeg onder de wol. Volgende dag lekker gewandeld in de omgeving langs de rivier en het dorpje Cernosice aan de overkant van de rivier.
Daarna opgetut voor een afspraak met Merlin aka Sikaistaff Dark Lord. Na ca. 3 kwartier autorijden kwamen we aan bij de residentie van de uitverkoren Merlin en zijn verzorgster Elena. De verzorgers hadden elkaar al eerder in levende lijve ontmoet op de crufts in Engeland. Het weerzien was toch weer even wennen. Ze hadden veel gecommuniceerd via digitale middelen en dan doet Google translate wonderen. Buiten de toeristengebieden is in tsjechie de duitse en engelse taal niet echt ingeburgerd. Maar we wisten waar we voor kwamen en hebben samen met de zoon van Elena als vertaler leuk met elkaar gekletst. Met koffie en heerlijke taart.
De volgende dag was het een rustdag voor Madyson en haar kroonprinsessen. De verzorgers mochten een middag naar Praag en hebben zich daar prima vermaakt. Wat een prachtige stad. Retourtje met de trein genomen en in combinatie met een plattegrond, boekjes uit het huisje en google maps de prachtige stad bezocht, Heerlijke lunch in Kasteel Praag gegeten. Kathedraal bewonderd. Karlov brug gelopen. De historie adem je overal in.
De dag er op werd prinses purdey ook loops. Buiten het huisje stond al een aanbidder klaar. Een oudere tsjechische wolfshond die onze dames aan het aanbidden was. Dit was niet Sikaistaff Dark Lord maar eerder de Ugly Hairy Lord. Wel heel aardig hoor. Het huisje had een heerlijke tuin en was volledig omheind. Een echte aanrader voor tsjechie gangers met hond. Praag op 25 minuten trein afstand. Perfecte aanrader. De volgende dag weer een leuke afspraak met Merlin en zijn verzorgers. Overdag heerlijk genoten van niets doen.
Prinses Cassy is nog gaan wandelen met de chauffeur. De rest van de hofhouding bleef in het buitenverblijf. Cassy heeft de omgeving verder verkend en kon uitgebreid verslag uitbrengen over de rivier stroomafwaarts richting praag. Stuwdammen, prachtige tsjechische herenhuizen naast huizen waar al een tijdje geen aandacht meer aan was besteed. Ook het spoor, het treinstation en de bakker in het dorpje Cernosice aan de overkant van de Beroun zijn bezocht. Cassy heeft daarna uitgebreid verslag gedaan van haar belevenissen. De afspraken met het buitenlandse koningshuis zaten erop.
Het officiële protocol was afgerond.De hofhouding van Queen Madyson kreeg weer 2 middagjes vrij en zijn nog een keer met de trein naar Praag vertrokken. Daar hebben ze in een restaurant met koffie en koek leuk gepraat met een nederlander die er woonde en een soort Gordon Ramsey werk deed. Hij helpt tsjechische horeca zich te verbeteren. Maar vooral kregen we door hem een kijkje in het alledaagse Tsjechische leven. Aan opleidingen en gezondheidszorg wordt veel aandacht aan besteed. Mooi. Veel aardige mensen. Daarna het toeristische gedeelte afgewerkt. De joodse buurt, synagoges, kerkhoven. Indrukwekkend.
Zaterdagmiddag hebben de verzorgers de oude burcht Hrad Karlstejn bezocht, dmv een rondleiding verder genoten van de mooie historie van dit land. En wat een prachtige omgeving. Afgesloten met weer een echt Tsjechisch diner in een eetcafé vlakbij het station van Karlstejn. Natuurlijk onder het genot van een heerlijk Tsjechisch biertje.
En zondagmorgen 10 uur was de koninklijke koets weer volgepropt en werd de terugrit naar het natte Nederland gestart. In Nederland werden Madyson, Cassy en Purdey hartelijk verwelkomd door waakhond Reza en zijn verzorger.Ook hij was blij dat de hele hofhouding weer compleet was.

Al met al een heerlijk weekje. Niet alleen voor onze honden maar ook voor ons.

Tsjechië, een echte aanrader. En nu duimen voor een prachtig resultaat. Mooie gezonde lieve pups, heerlijke honden voor de nieuwe toekomstige verzorgers die net zo gaan genieten van staffy's als wij.

Meer foto's zijn te vinden in onze foto galerij en op facebook.

Je ziet dan ook dat er 5 prachtige pups geboren zijn. Intussen zijn ze al weer compleet ingeburgerd en opgenomen in liefdevolle gezinnen.
Vier stoere jongens en een prachtige jonge dame. Wijd verspreid door Nederland. Van de top naar het puntje. Met allen hebben we regelmatig contact en we posten ook leuke foto's op onze facebook pagina.

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.